به گزارش خبرنگار مهر، سیدپژمان شیرمردی ظهر سه شنبه در مراسم انعقاد تفاهمنامه همکاری فناورانه در حوزههای کشاورزی، صنعت و سلامت میان سازمان انرژی اتمی کشور و دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: در دهههای اخیر با یک ادبیات مشترک توسعه انرژی هستهای در کشور مورد توجه قرار گرفته تا به عنوان یک مؤلفه قدرت برای جمهوری اسلامی ایران مطرح باشد.
وی سه مؤلفه اصلی قدرت را در حوزههای اقتصادی، سیاسی و نظامی یادآور شد و خاطرنشان کرد: در ۲۰ سال اخیر با تلاشی مؤثر در نگهداشت حق مسلم ایران در حوزه غنی سازی توانستیم در هر سه مؤلفه قدرت سیاسی، نظامی و حتی اقتصادی به نقطه تحول آفرینی دست یابیم.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران تأثیرگذاری انرژی هستهای را در اقتدار اقتصادی یادآور شد و بیان کرد: گاه سوالی برای مردم پیش میآید که انرژی هستهای چه آوردهای برای ملت ایران داشته که ما روی آن پافشاری میکنیم و در نگهداشت حق هستهای مصمم هستیم.
شیرمردی گفت: بر اساس تعاریف آژانس اتمی فعالیتهای هستهای به ۲ حوزه برق و غیر برق تقسیم میشود که در هر دو حوزه جمهوری اسلامی ایران توانسته به توانمندی واقعی دست یابد.
وی افزود: از اکتشاف معادن اورانیوم گرفته تا استخراج کیک زرد، فرآوری تولید، غنی سازی اورانیوم و دستیابی به سوخت هستهای و همچنین تولید برق از نیروگاههای شکل گرفته در این حوزه همگی مربوط به بخش تولید برق است که بعد از پیروزی انقلاب در قالب نیروگاه بوشهر نمود پیدا کرده است.
مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوهای ایران بیان کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی قرار بود آلمانیها به ظرفیت ۲۰ هزار مگاوات نیروگاه بوشهر را احداث کنند که بعد از پیروزی انقلاب این کار با تأخیر و عقب نشینی آلمانیها روبرو شد تا در سال ۷۲ قراردادی با کشور روسیه به امضا رسید تا این نیروگاه تکمیل شود.
شیرمردی با بیان اینکه از سال ۹۰ نیروگاه هزار مگاواتی بوشهر وارد مدار شده است، اظهار کرد: با فعال شدن این نیروگاه سالانه ۹۰ میلیون بشکه نفت صرفهجویی شده و جلوی هزینههای سنگین راه اندازی نیروگاههای فسیلی گرفته شده است.
وی این صرفه اقتصادی را به همراه کاهش آلایندگی هوا یادآور شد و بیان کرد: سال ۲۰۵۰ سال بدون کربن در دنیاست و ما نیز باید با توسعه نیروگاههای هستهای و تولید انرژی از این محل در تحقق این امر تلاش کنیم.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران تولید آب سنگین در راه اندازی گیت های غربالگری نوزادان را یادآور شد و اظهار کرد: در این حوزه نیز ارزآوری و سرمایه گذاریهای خوبی را شاهدیم که قطعاً پیامدهای خوبی را نیز به همراه خواهد داشت.
راه اندازی مرکز تحقیقات مشترک با دانشگاه محقق اردبیلی
شیرمردی به نشست سازمان انرژی اتمی با دانشگاهها و مراکز علمی اشاره و خاطرنشان کرد: با حضور در دانشگاه محقق اردبیلی سعی میکنیم تا سطح همکاریهای خود را در قالب مدلهای تعریف شده به پیش ببریم تا ارتباط سازمان انرژی اتمی با حوزه صنعت و دانشگاه تقویت شود.
وی گفت: در کنار راه اندازی مرکز تحقیقات مشترک با دانشگاه محقق اردبیلی و توسعه همکاریها در حوزه پرتوده ها سعی مان بر این است تا از ایده دانشجویان و اساتید این دانشگاه نیز استفاده کنیم تا طرحهای مشترک تحقیقاتی به سرانجام برسد.
معاون سازمان انرژی اتمی ایران انجام پروژههای مشترک را با دانشگاه محقق اردبیلی و پذیرش دانشجو به صورت مشترک یادآور شد و گفت: در حال حاضر سازمان انرژی اتمی ۲۵۰ عضو هیئت علمی دارد که به راحتی میتوانیم از این ظرفیت و تعامل مشرک در تبادل دانشجو استفاده کنیم.
شیرمردی ادامه داد: در کنار همکاریهای مشترک و ایجاد فرصتهای مطالعاتی برای اساتید و دانشجویان برای این استان که ظرفیت خوب کشاورزی و تولید سیب زمینی دارد میتوان از پرتودهی های مؤثر استفاده کرد تا مدت زمان انبارمانی و نگهداشت محصولات ارتقا یابد.
وی ارائه خدمات در حوزه گیت های بازرسی را یادآور شد و بیان کرد: با توجه به اینکه استان اردبیل استان مرزی و دارای گمرکات است به راحتی میتوان از این گیت های بازرسی که تولید این سازمان است با بهره گیری از پرتودهیها در حوزه پلیمری استفاده کرد.
نظر شما